U bevindt zich hier: Home > Historie hypotheken

Historie hypotheken

In de jaren 90 kwam het nogal eens voor dat ik werd gevraagd om eens te berekenen wat voor een voordeel er zat aan een eigen woning. In die tijd kwam het dikwijls voor dat mensen geen idee hadden van de woningfinanciering, het huis was gekocht, de financiering geregeld en dat was het dan.

Omdat deze materie me uiteraard erg aansprak werd het plan opgevat om daarvoor een speciaal bedrijf op te richten samen met een oud collega. De plannen werden concreter en uiteindelijk kreeg het na een opleiding als Erkend Hypotheekadviseur (destijds niet eens verplicht). Direct na de oprichting werd er samenwerking gezocht met Preventass B.V. uit Arnhem. In september 2004 ging HypotheekAdviesDidam B.V. van start in de Spoorstraat in Didam.

In de jaren daarna is de branche enorm, en zeker in het voordeel, veranderd. Het totaaladvies dat wij altijd al pleegde te verstrekken werd standaard en verplicht. Mensen zijn nu veel meer op de hoogte van zaken.

In 2014 hebben wij de naam waarmee we naar buiten treden veranderd in Becon Hypotheken dit om de samenhang met het administratiekantoor en het assurantiekantoor beter tot zijn recht te laten komen.