U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Getroffen door coronamaatregelen? Vraag straks Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB van maximaal € 20.000 aan

Getroffen door coronamaatregelen? Vraag straks Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB van maximaal € 20.000 aan

Wordt u, als ondernemer, getroffen door de coronamaatregelen? Dan komt u straks misschien in aanmerking voor een belastingvrije tegemoetkoming van maximaal € 20.000 voor uw vaste materiële kosten. Alle sectoren die onder de huidige TOGS vallen komen hier mogelijk voor in aanmerking.

De regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB is bedoeld als tegemoetkoming voor de vaste materiële kosten. Ondernemingen krijgen afhankelijk van de omvang van hun bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van € 20.000 voor drie maanden. In aanmerking komen alle sectoren die onder de huidige TOGS vallen. Pas vanaf een omzetverlies van minstens 30% komt u in aanmerking voor de tegemoetkoming. De tegemoetkoming is vrijgesteld van belastingheffing.

De nadere voorwaarden voor deze regeling zijn nu nog niet bekend.

Komt u in aanmerking voor de TOGS van € 4.000? Dan komt u straks misschien ook in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB van maximaal € 20.000. Dit is onder meer afhankelijk van uw vaste kosten en uw omzetderving. De exacte voorwaarden zijn nog niet bekend.